Bjørn Olsen

Jeg er blevet politiker, fordi mine børn og deres generation ikke skal kæmpe mod klima- og biodiversitetskriserne alene.

Vi har brug for HÅB. Vi har brug for ANSVAR. Og vi har brug for HANDLING. Nu!

Den grønne omstilling handler om langt mere end at nedbringe CO2.

Jeg kæmper for udfasning af fossile brændsler, for mere vild og varieret natur, for grønne byer, der har mennesket i centrum, for en sammenhængende infrastruktur, hvor familier ikke er tvunget til at eje 2-3 biler for at få hverdagen til at fungere og ikke mindst for at fremme det ekstensive, naturnære landbrug, hvor fødevarerne produceres i samspil med naturen – og ikke i modspil til den.

Jeg drømmer om en retfærdig grøn omstilling, som en har klar retning hen imod en mere bæredygtig velfærd, der respekterer klodens begrænsninger. Vi har ikke råd til andet, – hverken menneskeligt eller økonomisk.

Vi skal sikre, at alle uanset baggrund kommer godt og trygt igennem den grønne omstilling. Alle er forskellige, alle har hver sit kulturelle afsæt og står forskellige steder i livet med forskellige behov og ressourcer, etc. Kun de nære fællesskaber kan rumme den mangfoldighed. Derfor er samspillet mellem de nationale/internationale rammer og den lokale forankring afgørende vigtig.

Regeringen har hidtil været alt for fodslæbende, og oppositionen opfører sig, som om de tror, det er en leg. Jeg vil gøre mit til, at den grønne omstilling bliver behandlet med den alvor og den handlekraft, der er brug for på Christiansborg.

  • Medl. Radikale Venstres hovedbestyrelse
  • Medl. Dialogforum for Grøn Omstilling
  • Fmd. Skrivegruppen for Radikale Venstres Bæredygtighedsprogram
  • Folketingskandidat, Kolding Nord

 

Kontakt

E-mail: bjoerno @ protonmail.com
Tel.: 2469 1413
Facebook: https://www.facebook.com/B.Olsen.RV/