Margreet Smit

Navn: Margreet Smit
Alder: 54 år
Erhverv: Forfatter og gymnasielærer (cand. jur)
Bor:  Sdr. Stenderup

PRIVAT:
Privat (og også offentligt) er jeg gift med Cees, som er selvstændig, og sammen har vi 3 voksne børn. Før vi flyttede til Danmark i året 2000 boede vi i El Salvador, Costa Rica og Belgien. Vi er begge to hollændere. Jeg taler en del sprog, er glad for at være ud i naturen, er havemenneske (giftfri med undtagelse for sneglegift), kultur-elsker og madglad (gerne vegetarisk og økologisk – men ikke ortodoks), og jeg prøver at være en god ven.

PROFESSIONELT:
Jeg er en ny i feltet, men tror, jeg har noget godt at byde ind med. Jeg har en international baggrund, er cand. jur. fra Holland (som godt nok hedder noget andet dér – både landet og titlen), og cand. mag. i engelsk fra Syddansk Universitet. Sidstnævnte uddannelse har jeg brugt i 11 år, først som undervisningsassistent på SDU, og siden som gymnasielærer på Kolding Gymnasium. Sidste år sprang jeg ud som fuldtids forfatter. I mange år har jeg været frivillig på alle mulige fronter i vores lokalsamfund på Stenderup Halvøen, hvilket i 2016 kulminerede i en deltidsstilling som landsbykoordinator.

POLITISK:
Landsbydistrikternes udvikling står stadig højt på min prioriteringsliste – meget gerne i den grønne retning, og gerne i dialog, også med landbruget. Corona-krisen har vist, at en livsstil i mindre fællesskaber og med naturen som nabo holder. Hvis vi kan fastholde og udbygge den nye kombination af digitalt fællesskab og fysisk nærvær, kan livet på landet få en hel ny impuls.

Men også Kolding er del af verden! Vi skal have skabt eller udviklet netværk med andre europæiske lande. Det kan sætte vores kommune i perspektiv og give os nye, friske idéer!

Mødet med mennesker fra andre kulturer i vores egen kommune vil udbrede vores horisont Kun hvis beboerne bliver hørt, kan udsætte områder blive fra ghetto til ’get-to’.

KONTAKT:

Mail: ms@kamelhuset.dk
Mobil: 2789 9739
Følg med på Facebook