MEDVIND TIL CYKELSTIER 💚 Så kom der en løsning til den farlige skolevej i Eltang??? Børnene kan fra næste skoleår få gratis transport med bus eller taxi. Men det er en punkteret lappeløsning.
Dårlige småveje, kombineret med meget mere trafik fra bl.a. grusgrav med 50 lastbiler i døgnet, øget tilflytning og ambitiøse planer for mere nybyggeri – og dermed flere børn der skal i skole – er en dårlig kombination.

Det er ikke godt nok. Det er alt sammen noget, der kunne forudses, planlægges og prioriteres.
Når man vurderer, om en skolevej er farlig, så handler det om hastighed (de kører hurtigt), bredden af kørebanen (den er smal), oversigtsforhold (det er en hyggelig og kringlet vej) og rabatterne (der nogen steder mest er skrænter og andre kørt i smadder). Eltang har det hele.
Det er ikke godt nok. Det er alt sammen noget, der kunne forudses, planlægges og prioriteres.
Når vi lokker nye borgere til med attraktive byggegrunde og salgsargumenter om en kommende cykelsti til Nr. Bjert, så duer det ikke, at vi i stedet serverer en farlig skolevej. Sikre veje er altså en del af pakken.
Mens vi venter, så kan vi skabe andre løsninger. Sæt cyklerne først.
Det kan være at regulere, hvornår der må køres med tung trafik. Det kan være at nedsætte hastigheden og gøre det til en ”oplevelsesvej” i stedet for en arbejdsvej. Opsætning af hastighedsnedsættende elementer, skabe 1-2-1 veje og markere vejen med en opmærket cykelsti en den ene side, så cyklerne får fortrinsret.
Vi vil sikker skolevej. Vi vil mange flere cykelstier, så vi gør det til en reel mulighed at færdes rundt i kommunen på cykel – og de skal op på prioriteringslisten.

Merete Due Paarup
Kolding Byråd (Radikale)