PRESSEMEDDELSE

Radikale vil samle Kolding om klimaplan

De Radikale i Kolding vil andet end løse grønne initiativer. Nu forsøger partiet i stedet at samle opbakning til en fælles plan for den grønne omstilling af kommunen.

Med ’Grøn Plan 2040’ lægger De Radikale op til en ny retning for Kolding, hvor den grønne omstilling skal være motoren i kommunens udvikling. Et af de store mål er at gøre kommunen fri af fossile brændsler i 2040.

Grøn Plan 2040 er en samlet plan, der dækker alle områder som energi, byggeri, trafik, natur, erhverv og uddannelse. Netop sammenhængen er ifølge De Radikale afgørende for, at omstillingen kan blive en succes.

”Tiden er inde til, at vi som samlet byråd tager politisk lederskab på den grønne omstilling. Vi er nødt til at vide, hvor vi vil hen, og hvordan hvert enkelt område kan bidrage til, at vi når i mål. Vi mener, at der skal laves en seriøs prioritering, hvor vi bruger ressourcerne bedst muligt. Og i den prioritering skal der tages hensyn til både økonomiske og personalemæssige ressourcer. De ansatte i By- og Udviklingsforvaltningen har rigeligt at se til. Det hører vi igen og igen”, siger De Radikales byrådsmedlem, Jesper Elkjær.

Både Jesper Elkjær og det andet radikale medlem af byrådet Merete Due Paarup håber nu, at de andre partier tager godt imod planen, så et samlet byråd kan skabe et fælles fundament, som giver både borgerne og de lokale virksomheder og uddannelsesinstitutionerne m.fl. en klar retning for, hvor Kolding bevæger sig hen.

”Vi kan ikke være tjent med, at borgerne skal gå i usikkerhed om, hvordan deres liv kommer til at se ud om 20 år. Vi er designby. Vi er studieby. Vi har stærke lokale virksomheder og kompetente medarbejdere. Vi har alle forudsætninger for selv at være med til at forme fremtiden, så det er på tide vi kommer i gang. Vi vil den grønne omstilling, og vil den nu.”, siger byrådsmedlem Merete Due Paarup (RV).

”Forpligtelse overfor kommende generationer til at gøre vores liv mere bæredygtigt presser sig på, og samtidig ser vi, hvordan andre byer allerede er langt i udviklingen. Vi risikerer at blive hægtet af, hvis vi ikke kommer i gang nu. Så vi opfordrer til, og håber virkelig på, at vi kan finde fodslag om en langsigtet og ambitiøs grøn retning for Kolding, lyder det fra Jesper Elkjær (RV).

 

FAKTA

Grøn Plan 2040 er et oplæg fra De Radikale til en samlet grøn plan for Kolding.

Planen er en vision for, hvordan Kolding kan udvikle sig som grøn kommune gennem de næste 20 år.

De overordnede klimamål er, at Kolding i 2040 skal være CO2-neutral, selvforsynende med energi og have udfaset al brug af fossile brændsler. Derudover er der opsat mål og forslag til indsatser for hvert enkelt område som trafik, byggeri, m.v.

 

Kontakt:            Byrådsmedlem, Jesper Elkjær, Mobil: 20 80 36 36
Byrådsmedlem, Merete Due Paarup, Mobil 30 60 10 01
Formand, Radikale Venstre Kolding, Bo Skibelund, Mobil: 26 11 60 51